Skip to content Skip to footer

Αντικείμενο του Δ.Π.Μ.Σ.

Αντικείμενο του Προγράμματος αποτελούν:

  • Η προετοιμασία στελεχών με άρτια εκπαίδευση, ικανών να προωθήσουν την ανάπτυξη κάθε Ξενοδοχειακής Μονάδας της οποίας ηγούνται, μέσω της εξειδικευμένης γνώσης και εμπειριών που παρέχει το συγκεκριμένο Πρόγραμμα.
  • Η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, για επαγγελματικά στελέχη των Ξενοδοχειακών Μονάδων
  • Η προαγωγή των αποτελεσματικών διοικητικών μεθόδων των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων και η κατανόηση της συμβολής αυτής της προσφοράς στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας και γενικότερα της οικονομίας της χώρας υποδοχής.

Στο προτεινόμενο πρόγραμμα Ξενοδοχειακής Διοίκησης, έχει δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα, στην παροχή επικαιροποιημένων  γνώσεων που αφορούν τόσο στο θεωρητικό όσο και στο τεχνολογικό κομμάτι της ξενοδοχειακής εκπαίδευσης, με στόχο την παροχή γνώσεων υψηλού επιπέδου που απαιτούν οι ειδικότητες Διοικητικών Στελεχών των Τμημάτων και της Γενικής Διεύθυνσης των Ξενοδοχείων.  

Σκοπός του Προγράμματος

Σκοπός του εν λόγω Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι η παροχή εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου η οποία κατατείνει στην δημιουργία επιστημόνων με άρτια κατάρτιση και υψηλές δεξιότητες στην επιστήμη της Διοίκησης Ξενοδοχειακών Μονάδων και στην λειτουργία των επιμέρους Ξενοδοχειακών Τμημάτων που δομούν μία Ξενοδοχειακή Επιχείρηση.

Το Πρόγραμμα στοχεύει να καλύψει τις αυξανόμενες απαιτήσεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος για εξειδικευμένη γνώση στην Ξενοδοχειακή βιομηχανία. Έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει υψηλή κατάρτιση σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης ξενοδοχείων, με τη θεματολογία του να περιλαμβάνει ένα ευρύτατο φάσμα γνωστικών αντικειμένων όπως την ανάλυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος του ξενοδοχειακού κλάδου, την στρατηγική διοίκηση των ξενοδοχειακών λειτουργιών, τις ιδιαιτερότητες διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού των ξενοδοχείων, τις εφαρμοζόμενες νέες τεχνολογίες στον κλάδο και κάθε περιοχή γνώσεων που μπορεί να υποστηρίζει την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας μιας σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας.